söndag 9 oktober 2011

Smurfigt värre

Vi har varit hos farfarn över helgen och således även träffat farmorn och g-morföräldrarna (makens morföräldrar). Vi var och shoppade vinterkläder och lite annat smått och gott igår och sedan gjorde vi en visit hos gammelmorföräldrarna. Sonen hade lite svårt för ordet gammelmorfar. Det blev gammelsmurfen.

Sonen: Gammelsmurfen! (ropar på gammelmorfar) Röda smurfen! La la lalala la...
Vi andra försöker få honom att säga gammelmorfar. Det går inget vidare. Så nu är gammelmorfar mer känd som gammelsmurfen, han den röda smurfen. :P Jag hade kanske kunnat förstå sambandet mer om gammelmorfarn hade haft ett stort vitt skägg också... men det har han inte. :P

Att han kommer ihåg att denna smurf har röda kläder när alla andra har vita är också ett mirakel i sig då han har så där halvbra koll på färger. Det brukar vara lite färgen för dagen. Antingen är allt blått eller så är allt rött. Och rosa kan han också. :P
Som ni ser var det en hel drös med kläder som vi kom hem med. :) Jättefina vinterkängor och en fin vinterjacka! Nu är det bara en mössa och ev nya vantar som saknas sen är sonen fit for winter! :)

2 kommentarer:

  1. hihi, gammelsmurfen.. Sött :-D
    Finfina kläder till grabben också ja :-)

    SvaraRadera
  2. Vad gulligt med gammelsmurfen;)) det är som vår son som idag är 38;)), när han var liten kunde han inte säga morfar utan han sa lomfen o det fortsatte han med många år framåt, det blev till slut en grej o morfar trivdes mycket bra med det namnet;))
    Härligt fina kläder, jackan ser toppensnygg ut, sägerr jag som älskar grönt;)
    kramizzzzzz

    SvaraRadera

Jag älskar kommentarer! :)