måndag 5 januari 2009

Namnvalet

Ja, namnet ja. Det är många som frågar och funderar över hur det ska uttalas och var det kommer ifrån. Det är ju ovanligt. Det finns bara en till i Sverige som heter det. Namnet är taget från J.R.R Tolkiens Sagan om Ringen. Éomer är kung Théodens adoptivson och han är bror till Éowyn. Vi har haft det namnet i tanken hela tiden. Det var det enda vi kunde komma överrens om, men sa att vi måste ju se om det passar, i och med att det är så ovanligt. Det finns bara en till i Sverige som heter det. Men det var ju en Éomer.

Våra föräldrar är väl måttligt glada över vårat val, men det struntar vi högaktligen i. Det är vårat barn för sjuttsingen. ;-) De tycker så klart att det är svårt att uttala, men det är ju bara att säga É-o-mer, med betoningen på första e:et. Inte så svårt? Eller så kollar ni in Sagan om de två tornen, eller Sagan om Konungens återkomst så kan ni höra hur det ska uttalas. De andra i vår omgivning tycker det är ett väldigt fint namn.

I andra namn kommer han att få heta John efter älsklingens farfar. I min släkt finns det inte direkt några fina killnamn man vill föra vidare... Så vi får hoppas på en liten tjej nästa gång så vi kan använda oss av våra fina flicknamn. :-)

2 kommentarer:

  1. Jag fullkomligt ÄLSKAR ert namnval. ;)

    SvaraRadera
  2. Jag känner igen det du skrivit så väl. Här tjatas det på oss att vi ska byta namn på Chloé, så trist!

    SvaraRadera

Jag älskar kommentarer! :)