torsdag 11 juni 2009

Världens godaste Rabarberpaj

Hittade detta recept för några år sedan. Har väl aldrig egentligen varit jätteförtjust i just rabarber, men denna var gudomlig! Och vi har ju rabarber på landet. Har bara fått bra kommentarer om den. Ursprungligen kommer receptet från Linda Skugges blogg medan hon fortfarande bloggade på expressen.se.

Rabarberpajen:
500 g rabarber i små bitar
Lägg dem i ungsform, strö på socker

Smält 150 g smör, häll i 0,5 dl ljus sirap och 1 dl grädde. Vispa ihop, dra av från plattan.

Blanda i en skål:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med den varma geggan. Bred geggan över rabarbern. Grädda i 25-30 min i 175 grader. Ytan ska vara knäckig.
Ät till glass eller vaniljvisp eller bara som den är. :)

Smaklig spis!

bloglovin

2 kommentarer:

  1. Ja - visst e det härligt när vågen visar nedåt!! (fast då får man - iaf inte jag - äta sånna smaskiga pajer!)

    Bra jobbat - el bra Jobbat Éomer kanske :-P (för du ammar väl än va?!)

    SvaraRadera
  2. Har kopierat receptet, låter ursmaskigt;))
    Ni verkar ha haft en fullspäckad men härlig helg;))
    kramizzzz

    SvaraRadera

Jag älskar kommentarer! :)